Go to top icon
Search icon Account icon Favorites icon Shopping cart icon0
Er zijn nog geen producten in uw winkelmand geplaatst.
Astrid Ehrig kids collectie

Astrid Ehrig kids collectie

"Waarom starten met een kids collectie? Een vraag die velen van jullie zich waarschijnlijk stellen. Hoe kan een baby- of kinderkamer uniek zijn? Ik haalde mijn inspiratie vooral bij de Deense designer Kay Bojesen. Hier vertel ik hoe ook een kinderkamer uniek kan zijn."

Groeten,
Astrid


Astrid Ehrig kids collection

Om iets nieuw te starten moet je eerst en vooral inspiratie hebben. Die heb ik zonder twijfel gekregen door de geboorte van onze dochter. Haar geboorte prikkelde mijn verbeelding en fascinatie over kinderen. Mijn eigen kindertijd en het speelgoed waarmee ik speelde riepen herinneringen op. Als je plots zelf moeder wordt, wil je altijd het beste voor je kind. Het mag niet 'gewoon' zijn, maar liefst origineel en bijzonder.

Tijdens mijn zoektocht naar de meest exclusieve producten voor mijn webshop, raakte ik enorm geïnspireerd door de Deense designer en zilversmid Kay Bojesen. In de 20e eeuw raakte hij zeer gekend door zijn zelfgemaakt speelgoed - vooral dieren - uit hout. Hij begon hier zeer toevallig mee, omdat hij op zijn beurt ook geïnspireerd raakte door zijn vader die voor zijn kinderen houten figuren vervaardigde. Papa Bojesen moedigde zijn kinderen steeds aan om creatief, fantasierijk en speels te zijn.

Astrid Ehrig kids collection
Astrid Ehrig kids collection

Ook ikzelf heb een enorme fascinatie voor hout. Zo maakte ik vroeger eigen houtsculpturen. Juist daarom begrijp ik de passie om een stukje hout terug nieuw leven te schenken. Het ontwerp moet goed aanvoelen - eenvoudig en solide - en moet vooral aanzetten tot nadenken en opwekken van creativiteit.

Voor Kay Bojesen was het belangrijk om geen levensechte kopieën van ware dingen te maken. Ook wilde hij geen verfijnde en gedetailleerde zaken gaan creëren. Het ging hem vooral rond het ontwerpen van fantasierijk speelgoed, gebaseerd op de leefwereld van een kind. Waar "lijnen moeten glimlachen". Met als meest gekende voorbeeld de populaire Monkeys.

Astrid Ehrig kids collection
Astrid Ehrig kids collection

De basisfilosofie van Kay Bojesen inspireerde me enorm om met een kindercollectie te starten. Een fijne selectie van originele producten. Producten die inspireren om zelf creatief te zijn en die het kind in ons allen aanspreken.

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.