Go to top icon
Search icon Account icon Favorites icon Shopping cart icon0
Er zijn nog geen producten in uw winkelmand geplaatst.
Unieke houten snijplanken

Unieke houten snijplanken

"Wat maakt onze houten planken uniek? Ik ging op bezoek bij de dame achter deze prachtige planken."

Groeten,
Astrid


natuurlijke houten snijplanken
natuurlijke houten snijplanken
natuurlijke houten snijplanken

Ecologie ten top

Wanneer ik de vraag stel waarom Patsy begonnen is met het maken van houten planken, geeft ze zonder twijfelen een antwoord. Er was nood aan ecologische en 100% natuurlijke plaken. Het gros van de planken die in de winkel te vinden is, kan allesbehalve natuurlijk genoemd worden. Ze zijn vaak samengesteld uit houtresten die met kunstmatige lijmen verlijmd worden. Zo'n plank ziet er heel natuurlijk uit, maar is dat in werkelijkheid allesbehalve. Patsy gaat volledig anders te werk. Ze recupereert hout uit Belgische en Noord-Franse bossen. De boomstammen worden met een op water gestuurde machine in planken gezaagd en te drogen gelegd. Na het droogproces gaat Patsy ermee aan de slag. 

Pure ambacht

We overdrijven allerminst als we spreken over pure ambacht. Nadat de boomstammen verzaagd en gedroogd zijn, kan Patsy zich volledig uitleven. In elke plank ziet ze een andere vorm. Dit is ook de reden waarom elke plank uniek is. Ze tekent de organische vorm op de plank en begint die uit te zagen. Wanneer ze de perfecte plank heeft, schuurt ze deze een aantal keer af. Ten slotte wordt de plank behandeld met biologische koolzaadolie. De olie voedt de plank en laat ze er heel mooi afgewerkt uitzien. Omdat de plank volledig natuurlijk is, mag deze niet met detergent afgewassen worden. Je onderhoudt de plank het best door ze schoon te maken met een licht vochtige doek en af en toe opnieuw in te wrijven met biologische koolzaadolie. 

natuurlijke houten snijplanken
natuurlijke houten snijplanken
natuurlijke snijplanken
houten snijplanken
houten kaasplank
houten broodplank
houten snijplanken

Multifunctioneel

Een extra troef aan deze houten planken is de multifunctionaliteit. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als tapasplank in combinatie met leuke schaaltjes en potjes, maar ook als broodplank doen ze uitstekend dienst. Kaas- en wijnavond gepland? Deze houten planken zijn meteen een eyecatcher op je tafel. De kleinste plankjes doen perfect dienst als boterhamplankje of om koffie of thee op te serveren. De planken doen ook perfect dienst als decoratiestuk in je keuken. Berg ze dus niet op in een kast, dat zou zonde zijn!

Benieuwd naar al onze beschikbare planken? Je shopt ze hier. Maar wees snel, want elke plank is uniek. Je vindt dus geen twee dezelfde...

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.