Go to top icon
Search icon Account icon Favorites icon Shopping cart icon0
Er zijn nog geen producten in uw winkelmand geplaatst.
Bring back home ... New York

BRING BACK HOME NEW YORK

Exotische landen, bruisende steden, onbekende oorden… Al wat ik nodig heb voor een nieuwe dosis inspiratie. Deze keer op de wereldkaart? New York! De hoge verwachtingen van deze hippe stad worden vlotjes ingelost en zelfs overtroffen. Voor mij schuilt de magie van The Big Apple vooral in haar uitgesproken vrolijkheid en moeiteloze combinatie van stijlen. Reis mee door mijn impressies!


 
 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

 

New York is om het in één woord te zeggen schitterend. Letterlijk zelfs! In de vele ramen van de wolkenkrabbers worden de zon en de blauwe lucht weerspiegeld. De stad blinkt daardoor als geen ander en de gebouwen lijken nog imposanter dan ze werkelijk zijn. Misschien een ideetje om extra ruimtegevoel te geven aan een van mijn toekomstige projecten? Simpelweg een paar spiegels aan de muur of het plafond bevestigen. Iets om over te reflecteren!

 

Something old, something new

 

Wat opvalt in de Big Apple is hoe oud en nieuw vredig naast elkaar bestaan. Het Manhattan uit de vorige eeuw bestaat voort in de zandkleurige gebouwen met hun welgekende brandladders en past verrassend goed bij de ultramoderne architectuur rondom. Hip en retro, warm en koud slaan in New York de handen in elkaar. Zelfs lelijke containers worden kunstwerkjes dankzij vrolijke graffiti. Als er binnenkort een caféproject mijn pad kruist, weet ik wat te doen met de muren!

 

 
 

Populaire & vreemde culturen

 

Dé melting pot van culturen? Dat is natuurlijk New York. Mensen uit alle hoeken van de wereld noemen de stad hun thuis en dat is eraan te merken. Kijk maar naar de Aziatische en Marokkaanse invloeden in kussens, tapijten en keramiek. De unieke stuks vormen de perfecte eyecatchers in een overigens sobere ruimte. Ook het gebruik van kurk voor servies en potjes is me bijgebleven. Het hoeft echt niet altijd voor de hand liggend te zijn!

 

Let there be light

 

Je hoeft niet eens Times Square te bezoeken voor een schouwspel van licht. In Chelsea Market word je verwend met een indrukwekkende combinatie van gekleurde lichten en water. Die heeft me samen met het gebruik van retro light cubes geïnspireerd om meer kleurrijke lampen te gebruiken in cafés en zelfs badkamers. Een plafond gevuld met hanglampen op verschillende lengtes? Topidee! Net als de originele creaties met ledverlichting en indirect licht. New York is dé place to be om je licht op te steken over lampen en verlichting.

 

Groetjes,

Astrid

 

 
 
      10-07-2020 10:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.