Go to top icon
Search icon Account icon Favorites icon Shopping cart icon0
Er zijn nog geen producten in uw winkelmand geplaatst.
Bring back home ... Milaan

Bring back home … Milaan

"Exotische landen, bruisende steden, onbekende oorden … Al wat ik nodig heb voor een nieuwe dosis inspiratie. Deze keer op de wereldkaart? Milaan! Tijdens de Salone del Mobile of Designweek gaf ik mijn ogen de kost aan allerlei natuurstenen, interessante stoffen, XXL-planten en nog zoveel meer. Reis mee door mijn impressies!"

Groeten,
Astrid


It's stonely natural
It's stonely natural
It's stonely natural

It's stonely natural

Wat tegels betreft, kiezen we maar al te vaak klassiekers als leisteen, graniet of terrazzo uit voor ons interieur. De Designweek vormde een toffe reminder dat je nog heel wat andere wegen kan inslaan. Zo zijn er naast natuurtinten ook andere stijlvolle alternatieven, die aan abstracte kunst doen denken. Vooral de wat extremere XXL-tegels met grafische en geometrische motieven in contrasterende kleuren sprongen in het oog op de beurs. Ze werden niet alleen gepresenteerd als vloerbekleding, maar ook als muurtegels en tafelbladen. Heel inspirerend!

Ga naar onze producten >

Groen, groen en nog eens groen

Eco is in 2019 nog steeds een grote trend, zo ook op de Salone del Mobile. Mijn favoriete groene toets in Milaan? De imposante bomen in simpele jutten zakken als bloempot. Het idee om groen en glas te combineren in een kantoorruimte met een industriële look vind ik persoonlijk fantastisch. Indoor serres zijn immers ideaal om creatieve indelingen te maken. Het gebruik van XXL-planten, zowel buiten als binnen, ga ik zeker meenemen in nieuwe projecten.

Groen, groen en nog eens groen
Groen, groen en nog eens groen
Ruw vs zacht
Ruw vs zacht

Ruw vs zacht

Onbewerkt hout, linnen stoffen, organische vormen en natuurtinten stuurden bezoekers van de Designweek even back to basics. Terwijl veel mensen in eerste instantie liever wegblijven van ruw en onafgewerkt, toonde de beurs net hoe mooi het kan zijn. De groffe stijl past trouwens verrassend goed samen met extreem zachte stoffen zoals velours of blinkende metalen. Deze originele combinatie moedigt me aan om zelf ook te experimenteren met op het eerste gezicht tegengestelde stijlen.

Het Verre Oosten in huis

Een laatste trend die terugkwam op de interieurbeurs, waren oosterse invloeden. En dat vooral in lage salons, contrasten van goud en zwart en keramiek met tekeningen van bloesem, japanse bomen en vogels. Er werden zelfs ter plekke vazen beschilderd! Zulke uitgesproken exotische stuks hoeven zeker niet veelvuldig aanwezig te zijn in een interieur, maar hier en daar een eyecatcher geeft wel meteen een meerwaarde aan een ruimte.

Het Verre Oosten in huis
Het Verre Oosten in huis
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.